Cursus psychologie

Psychologie is iets dat je overal terug kunt vinden en het word in veel vakgebieden toegepast. Als je een cursus psychologie volgt kun je veel over je zelf leren en je omgeving. Je kunt de cursus ook gebruiken om door te gaan en verder studeren.

Een cursus psychologie kun je bij veel hoge scholen in Nederland volgen. De cursus bestaat meestal uit 6 maanden tot 1 jaar en geeft je een goed inleiding in de psychologie. Je kunt na de afloopt van de cursus verder gaan met de opleiding toegepaste psychologie. Ook als je niet verder gaat studeren kun je wat je tijdens de cursus leert in de praktijk gebruiken, want psychologie wordt overal om ons heen toegepast.

psychologie is puzzelen

Psychologie en ondernemen

Cursus psychologie kan heel handig zijn voor ondernemers. Veel bedrijven zetten psychologen in om hun producten te verkopen. Hoe denk je dat bedrijven reclames opzetten of hoe winkels weten waar ze hun producten moeten plaatsen? Voor beide is er psychologie gebruikt om te kijken hoe mensen reageren. Om dit voor elkaar te krijgen hebben psychologen experimenten uitgevoerd en aan de hand van de resultaten een rapportage opgesteld. Hoe de schappen er tegenwoordig uitzien in de winkels is dan ook geen toeval.

Psychologie in de praktijk

In de praktijk, zoals met de verkoop van producten wordt er vaak psychologie toegepast en de beste verkopers hebben goede kennis van mensen. Een cursus psychologie kan je dan ook helpen een beter verkoper te worden en meer mensen kennis te krijgen. Als je eenmaal begrijpt wat mensen willen en denken, kun je ook hun gedrag voorspellen. Zo weet je tijdens een verkooppraatje wat er effect heeft op een bepaalde persoon en wat niet. Je leert tijdens de cursus psychologie de verschillende type karakters kennen en te herkennen. Dit zal je uiteindelijk helpen ongeacht welke beroep je uitoefent. Je ziet, psychologie wordt in de praktijk overal toegepast.

Psycholoog worden

Je kunt de cursus psychologie ook volgen en het als een opstap steen gebruiken. Na succesvolle afronding van de cursus kun je aan een hoge school je propedeuse halen in toegepaste psychologie. Je kunt daarna met je propedeuse aan de universiteit psychologie gaan studeren. Aan de universiteit kun je in 3 jaar je bachelor halen en in 1 jaar je master, daarna kun je aan de slag gaan als psycholoog. Het begint allemaal met de cursus psychologie en voor je het weet ben je zelf een psycholoog.