Cursus automonteur

Heb je altijd willen weten hoe je auto werkt en hoe je het zelf kunt repareren? Volg dan een cursus automonteur waar je veel over auto’s leert en hoe je het moet repareren.

Je kunt in Nederland bij diverse scholen over het hele land cursus automonteur volgen. De cursussen duren over het algemeen zo een 6 tot 9 maanden en worden een paar keer in de week gegeven. In de eerste weken doe je kennis op over de verschillende type auto’s en hoe ze werken. Daarna leer je ook zelf hoe je reparaties moet uitvoeren.

Leren over de nieuwste ontwikkelingen

Tijdens de cursus automonteur leer je over de nieuwste ontwikkelingen in de auto industrie. Het zal je verbazen hoe snel en hoe ver de technologie is gekomen. Dit zie je niet aan de uiterlijk van de auto’s, maar wanneer je een kijkje neemt onder de motor zie je hoe ver alles is gekomen. Je leert over de werking van de moderne motors en hoe ze worden gerepareerd. Je zult gauw merken dat bij de reparatie van moderne auto’s vaak computers aan te pas komen.

Zelf leren repareren

automonteur repareert vw keverAls je eenmaal genoeg kennis hebt opgedaan tijdens de cursus automonteur, leer je ook zelf de wat simpelere reparaties uit te voeren. Elke cursus dag wordt er aandacht besteed aan een andere gedeelte van de auto. Je leert zelf onder andere de koppeling, dynamo, schokdempers, remmen, smeer- en koel-systemen te repareren. Je leert natuurlijk ook hoe de wat ingewikkeldere reparaties worden uitgevoerd en dit kan later heel handig zijn. Als je eigen auto een ingewikkelde reparatie nodig heeft weet je precies wat er gedaan moet worden, zo kan de garage je nooit een te hoge rekening presenteren. Je weet immers zelf precies wat er moet gebeuren en wat niet.

Onderhoud aan auto’s uitvoeren

Tijdens de leer je ook het belangrijkste, namelijk het onderhouden van je auto. Onderhoud is het belangrijkste, omdat een goed onderhouden auto een lange tijd mee gaat en heeft nauwelijks reparatie nodig. Het onderhoud moet dan natuurlijk wel regelmatig gebeuren en op de juiste manier. Dit en meer leer je allemaal tijdens de cursus automonteur. Je krijgt aan het einde van de cursus automonteur ook een certificaat, waarmee je kunt aantonen dat je kennis hebt van auto’s en dat je de cursus met succes behaalt hebt.